Aanmeldingsprocedure

Je kunt je telefonisch aanmelden. Nadat je telefonisch hebt laten weten in aanmerking te willen komen voor behandeling in mijn praktijk, hebben we een uitgebreid telefonisch overleg. In het telefoongesprek gaan we verder in op je situatie en op de problemen waar je mee te maken hebt en bespreken we of ik kan bieden wat je nodig hebt. Na de wachttijd starten we met intakegesprekken en aansluitend vindt de behandeling plaats.

Wachttijden
Actualisatie datum:

Aanmeldingswachttijd
Vanwege oplopende wachttijden is er een tijdelijke cliëntenstop.

De aanmeldingswachttijd is de tijd die je moet wachten vanaf het moment van je aanmelding tot het moment waarop je het intakegesprek hebt.

De aanmeldingswachttijd is voor alle problematiek hetzelfde.

De aanmeldingswachttijd is voor de BasisGGZ en voor de gespecialiseerde GGZ hetzelfde.

De aanmeldingswachttijd is in mijn praktijk niet afhankelijk van waar u verzekerd bent.

Verwijsbrief
U hebt een verwijsbrief van uw huisarts nodig. Anders wordt de therapie niet vergoed. De verwijsbrief moet aan bepaalde regels voldoen. Uw huisarts is daarvan op de hoogte. Na de wachttijd nodig ik u uit voor een eerste intakegesprek. De verwijsbrief moet vòòr het eerste intakegesprek in mijn bezit zijn. Als de verwijsbrief niet vòòr het eerste intakegesprek in mijn bezit is, of als de verwijsbrief niet is opgesteld volgens de geldende regelgeving, dan kan het intakegesprek niet doorgaan.

Als psychotherapeut ben ik verplicht bij de start van de behandeling je identiteit vast te stellen. Daarom is het nodig dat je een legitimatiebewijs en je verzekeringspasje (van de ziektekostenverzekering) meeneemt naar het eerste gesprek.

Behandelingswachttijd
Na de intake is er aan mijn praktijk geen wachttijd voor behandeling. De behandeling zal aansluitend plaats vinden.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, dan kunt u uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekering kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).