Privacy policy

PRIVACYSTATEMENT Astrid Wetzels : Astrid Wetzels Coaching en Psychotherapie

Astrid Wetzels , Astrid Wetzels Coaching en Psychotherapie gevestigd te Breda en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 20147231 hecht belang aan de bescherming van persoonsgegevens. Dit privacystatement legt uit hoe Astrid Wetzels : Astrid Wetzels Coaching en Psychotherapie met informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon omgaat, zoals bedoeld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

1. Toepassing
Dit privacystatement is van toepassing op de volgende categorieën natuurlijke personen van wie Astrid Wetzels: Astrid Wetzels Coaching en Psychotherapie persoonsgegevens verwerkt:
a. (potentiële) patiënten;
b. bezoekers van de website van Astrid Wetzels Coaching en Psychotherapie

2. Verwerking van persoonsgegevens
Astrid Wetzels : Astrid Wetzels Coaching en Psychotherapie verwerkt persoonsgegevens die:
a. een betrokkene zelf persoonlijk (tijdens een bespreking of bijeenkomst), telefonisch, of digitaal (via e-mail of webformulieren op de website) heeft verstrekt, zoals contactgegevens of andere persoonsgegevens;
b. met toestemming van de betrokkene worden opgevraagd bij andere hulpverleners of verwijzers;
c. tijdens een bezoek van een betrokkene aan de website van Astrid Wetzels Coaching en Psychotherapie zijn gegenereerd, zoals het surfgedrag op de website (zoals gegevens over het eerste bezoek, vorige bezoek en huidige bezoek, de bekeken pagina’s en de wijze waarop door de website wordt genavigeerd) en op welke onderdelen daarvan de betrokkene klikt; de gegevens zijn niet tot personen herleidbaar
d. door camerabeelden Aan de buitenzijde van de praktijk en bij de lift en in het trappenhuis worden camerabeelden gemaakt, ( van 18:00u tot 8:00u en in de weekenden) om bij calamiteiten te weten wie zich in het gebouw bevinden en om te zorgen dat onbevoegden geen toegang krijgen tot de praktijk. Camerabeelden worden niet opgeslagen.
e. een betrokkene zelf verstrekt voor de toepassing van E-Health modules

3. Doeleinden verwerking
Astrid Wetzels : Astrid Wetzels Coaching en Psychotherapie verwerkt persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:
a. het uitvoeren van een geneeskundige behandelovereenkomst en de declaratie voor verrichte werkzaamheden;
b. het bijhouden van gebruikersstatistieken en het verbeteren van de praktijkwebsite : https://www.astridwetzels.nl
het bijhouden van gebruikersstatistieken. Gebruikersstatistieken van de website voorzien in informatie over de aantallen bezoekers, de duur van het bezoek, welke delen van de website worden bekeken en het klikgedrag. Het gaat om generieke rapportages, die niet herleidbaar zijn tot individuele bezoekers;
c. het bewaken van de toegang tot de praktijk en het beschermen van vertrouwelijke gegevens

4. Rechtsgrond
Astrid Wetzels : Astrid Wetzels Coaching en Psychotherapie verwerkt persoonsgegevens op basis van één van de volgende rechtsgronden:
a. toestemming van de betrokkene. Deze toestemming kan altijd weer worden ingetrokken, zonder dat dit afbreuk doet aan de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de toestemming vóór de intrekking;
b. uitvoering van -of met het oog op- het sluiten van een geneeskundige behandelovereenkomst, waaronder ook het declareren aan derden, zoals de zorgverzekeringsmaatschappij e.d.;
c. een wettelijke verplichting, zoals bijvoorbeeld de verplichting om een medisch dossier bij te houden of het BSN te registreren;

5. Verwerkers
Astrid Wetzels : Astrid Wetzels Coaching en Psychotherapie kan voor het verwerken van persoonsgegevens dienstverleners (verwerkers) inschakelen die uitsluitend volgens instructies van Astrid Wetzels: Astrid Wetzels Coaching en Psychotherapie persoonsgegevens verwerken.
Astrid Wetzels : Astrid Wetzels Coaching en Psychotherapie sluit met verwerkers een verwerkersovereenkomst die voldoet aan de eisen die de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) daaraan stelt.

6. Persoonsgegevens delen met derden
Astrid Wetzels : Astrid Wetzels Coaching en Psychotherapie deelt persoonsgegevens met derden, als dat in het kader van de behandeling (bijvoorbeeld een verwijzing) is aangewezen of voor het voldoen aan een wettelijke verplichting nodig is. Astrid Wetzels : Astrid Wetzels Coaching en Psychotherapie deelt geen persoonsgegevens met derden voor commerciële doeleinden.

7. Doorgifte buiten de EER
Astrid Wetzels : Astrid Wetzels Coaching en Psychotherapie geeft in beginsel geen persoonsgegevens door aan landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Indien dit toch noodzakelijk mocht zijn, draagt Astrid Wetzels : Astrid Wetzels Coaching en Psychotherapie er zorg voor dat de doorgifte alleen plaatsvindt als de Europese Commissie heeft aangegeven dat het betreffende land een passend beschermingsniveau biedt of als sprake is van passende waarborgen in de zin van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

8. Bewaren van gegevens
Astrid Wetzels : Astrid Wetzels Coaching en Psychotherapie bewaart persoonsgegevens niet langer dan nodig is.Astrid Wetzels : Astrid Wetzels Coaching en Psychotherapie hanteert in beginsel de volgende bewaartermijnen:
a. medische gegevens: ten minste 15 jaar na het einde van de behandelovereenkomst;
b. (financieel-)administratieve gegevens: 7 jaar na vastlegging van de gegevens;
c. bezoekers van de website: 5 jaar na het laatste bezoek aan de website, tenzij eerder bezwaar wordt gemaakt in welk geval tot vernietiging zal worden overgegaan.

9. Wijzigingen privacystatement
Astrid Wetzels : Astrid Wetzels Coaching en Psychotherapie kan dit privacystatement altijd wijzigen. Een actuele versie van het privacystatement wordt op de website van Astrid Wetzels Coaching en Psychotherapie gepubliceerd. Het is verstandig dit privacystatement regelmatig te raadplegen, zodat u bekend bent met eventuele wijzigingen.

10. Rechten, vragen en klachten
U hebt het recht Astrid Wetzels : Astrid Wetzels Coaching en Psychotherapie te verzoeken persoonsgegevens in te zien, te rectificeren, te verwijderen, over te dragen, de verwerking te beperken en tegen de verwerking bezwaar te maken. Hierover kunt u contact opnemen met Astrid Wetzels : Astrid Wetzels Coaching en Psychotherapie door een e-mailbericht te sturen naar info@astridwetzels.nl of een brief te sturen naar:

Astrid Wetzels Coaching en Psychotherapie
T.a.v. Astrid Wetzels
Paardeweide 3d
4824EH Breda

Ook bij vragen of klachten over de wijze waarop Astrid Wetzels : Astrid Wetzels Coaching en Psychotherapie persoonsgegevens verwerkt, kunt u contact opnemen met Astrid Wetzels : Astrid Wetzels Coaching en Psychotherapie door een e-mailbericht te sturen naar info@astridwetzels.nl of een brief te sturen naar:

Astrid Wetzels Coaching en Psychotherapie
T.a.v. Astrid Wetzels
Paardeweide 3d
4824EH Breda

Een klacht trachten wij naar tevredenheid op te lossen. Mocht dat niet lukken, dan kunt u zich wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).